kingime koos - heateo sihtasutus

Neljas jõulukuu nädal ja Heateo Sihtasutus

on 21.12.2021

Ongi kätte jõudnud detsembrikuu neljas nädal. SmartAccountsi heategevuskuu raames oleme välja valinud neli imelist organisatsiooni, kellele sel aastal annetused teeme ning keda ka Sulle, hea lugeja, igal nädalal tutvustame. Need organisatsioonid esindavad kõik selliseid valdkondi, mis meie jaoks on olulised ning mida toetada soovime.

Meie jõulukuu neljanda nädala organisatsioon ja annetuse saaja on Heateo Sihtasutus.

 

Heateo Sihtasutus

Heateo Sihtasutus loodi juba 2003. aastal. Tegu on esimese ja siiani ka ainukese organisatsiooniga Eestis, mis käivitab ja kasvatab suure ühiskondliku mõjuga algatusi. Algatusi, mis lahendavad suuremaid probleeme tervikuna.

18 tegutsemisaasta jooksul on Heateo Sihtasutuse kaasabil algatatud mitmeid olulisi ettevõtmisi. Näiteks on Heateo Sihtasutuse ja Swedbanki poolt ellu kutsutud heategevusorganisatsioone ühendav annetuskeskkond “Ma armastan aidata” (www.armastanaidata.ee). Samuti on tuule tiibadesse saanud selline oluline algatus, nagu SA Kiusamisvaba Kool, mis tegeleb koolikiusamise ennetustööga koolides.

Heateo Sihtasutus on käima lükanud ka kaks väga olulist fondi – Mõjufond ja Haridusfond.

 

Mõjufond ja Haridusfond

Heateo Mõjufondi käivitamine 2018. aastal ning Haridusfondi loomine sellest aasta hiljem, on olnud sihtasutuse pika eeltöö tulemus ning mõneti ka loogiline jätk kogu senisele tööle. Kui Heateo Mõjufond tegeleb ühiskonnas eksisteerivate teravate küsimustega, siis Haridusfond on konkreetselt valdkonnapõhine ning tegeleb selliste algatustega, mis aitavad lahendada hariduses üles kerkivaid probleeme. Nii näiteks on fondi üks fookustest tuua koolidesse rohkem õpetajaid.

Haridusfond on olnud toeks sellistele olulistele ettevõtmistele, nagu Noored Kooli, Tagasi Kooli ning ASÕP, mis aitab koolidesse leida asendusõpetajaid. Mõjufond on aga muuhulgas toetanud Peaasi.ee noorte vaimse keskuse rajamist.

Viimane suur projekt, millesse Mõjufond investeeris, oli roheettevõte Ringo Eco, mis tegeleb toidupakendite korduvkasutuse süsteemi arendamisega. Heateo Sihtasutuse tegevjuht Pirkko Valge märkis, et Ringo Eco ettevõtmisel on võimekus saavutada suurt ühiskondlikku mõju. Teenus peaks vähendama igaühe keskkonnajalajälge, kuna selle eesmärk on muuta toidupakendite korduvkasutamine lihtsaks ja mugavaks.

 

Toetajate abiga

Heateo Sihtasutuse toel on ellu viidud ja toetatud väga olulisi ühiskondlikke projekte, millel on väga suur mõju. Mõju haridusele ning ühiskonnale tervikuna. Mida rohkem on annetajaid, seda rohkem on võimalik toetada olulisi ja mõjusaid algatusi, millel on pikemaajalisem positiivne efekt.

Tuletagem veelkord meelde, et annetuskeskkond www.armastanaidata.ee, Kiusamisvaba Kool, Noored Kooli – kõik need ja paljud teised algatused on sündinud Heateo Sihtasutuse kaasabil. Et rohkem selliseid tänuväärseid algatusi saaks teoks, annetame meie ja kutsume ka Sind toetama Heateo Sihtasutust.

Mugav viis on annetus teele saata www.armastanaidata.ee keskkonna kaudu.

Ilusat ja rahulikku jõuluaega!

 

SmartAccountsNeljas jõulukuu nädal ja Heateo Sihtasutus

Related Posts

Take a look at these posts