Anneli – raamatupidaja, kes on alati uute lahenduste otsinguil

on 06.11.2023

Kas olete kunagi mõelnud, milline on raamatupidaja tee tänapäeva digitaalsesse maailma? Anneli on sellel teekonnal ekspert ja tema lugu on tõestuseks, et kui otsid piisavalt ja oled ise uudishimulik, leiad alati lahenduse.

 

Detektiivist raamatupidajaks

Kuigi 12. klassi lõpus oli Annelil juba kindel siht silme ees õppida raamatupidajaks, oli esimene unistus saada hoopis uurijaks. Politseiuurijat küll Annelist ei saanud, kuid tuleb tunnistada, et ega raamatupidaja töö väga palju uurija omast ei erinegi. Tuleb ju raamatupidajatelgi tihtipeale kadunud dokumentide jälgi ajada…

Raamatupidamisega alustas Anneli juba 1999. aastal, liitudes raamatupidamisteenuseid pakkuva ettevõttega. Kuigi Anneli kandideeris algselt raamatupidaja abi ametikohale, sai üsna pea selgeks, et abistada tuli tegelikult raamatupidajat tema kõikides ettevõtmistes. 

Täna toimetab Anneli igapäevaselt oma raamatupidamisteenuseid pakkuvas ettevõttes Fellemann Invest OÜ. Ja etteruttavalt võib öelda, et täna ei ole Annelil enam mitte ühtegi klienti, kes esitaks oma raamatupidamisdokumente paberil. Kuidas tal see õnnestunud on?

 

Üleminek SmartAccountsile

Päris algusaegadel tehti raamatupidamist veel DOSi baasil. “Kuna DOS on siiski DOS”, märgib Anneli, ja olgugi, et pakuti erinevaid lahendusi, tegi ta 2011. aastal otsuse proovida SmartAccountsi. See oli tol ajal loomulikult veel lapsekingades, kuid tundus siiski piisavalt loogiline ja kerge õppida. Oluline oli just tarkvara veebipõhisus, mis võimalda tööd teha kõikjalt, kus internetiühendus. SmartAccounts pakkus kõike, mida väikeettevõtja vajab, ning seda taskukohase hinnaga. 

 

CostPocketi abiga raamatupidamine paberivabaks

Üsna pea tekkis vajadus uue lahenduse järele, mis toetaks paberivaba raamatupidamist ja nii leidiski Anneli 2015. aastal CostPocketi, mis algusaegadel kandis hoopis nime Wizard.Finance. 

CostPocketi liidestamine SmartAccountsiga võimaldas tööd jälle omajagu automatiseerida ning liikuda täielikult paberivaba raamatupidamise poole.

Kuigi selgitustööd on olnud üsna palju, on kliendid lõppkokkuvõttes digitaalsed lahendused hästi vastu võtnud. Nii saadetakse oma arved CostPocketisse kas rakendusega arvest pilti tehes või edastades need ettevõtte ostuarvete postkasti. Sealt edasi arved digiteeritakse ning seejärel jõuavad need SmartAccountsi. SmartAccountsis koostavad ettevõtjad omakorda iseseisvalt müügiarveid. Arved, tšekid ja muud dokumendid on nüüd kõik digitaalsed.

“Oluline on alguses kohe ettevõtte protsessid läbi mõelda ja see on ehk ka kõige keerukam osa seadistamisest”, selgitab Anneli. Kuhu kogutakse arved, kuidas need raamatupidamisse jõuavad, kas tehakse pilte või saadetakse CostPocketi ostuarvete postkasti kaudu – need on mõned küsimustest, mis tuleb paika panna. 

 

Kokkuvõtteks

Anneli on oma arendussoove ja mõtteid alati julgelt ka tarkvaradega jaganud, sest ta on veendunud et iga tarkvara areneb koos kasutajaga ja ka raamatupidamine pole erand. Kas praegune töövoog on juba hea? Anneli arvates võiks alati olla parem. Võib-olla on see filosoofia, mis on aidanud tal edukalt kohaneda nii paljude muutustega selles valdkonnas.

Kui küsida, kas Anneli on jõudnud oma ideaalse lahenduseni, siis vastab ta: “Ma otsin alati midagi uut, mis teeks mu tööprotsessid veel paremaks.”

Anneli on tõeline innovaator, kes on kasutanud nii SmartAccountsi kui ka CostPocketit tarkvara algusaegadest alates. Aitäh sulle, Anneli!

 

Vaata veebiseminari salvestust:

SmartAccountsAnneli – raamatupidaja, kes on alati uute lahenduste otsinguil

Related Posts

Take a look at these posts