kingime koos - sünnitusmajade fond

Esimene jõulukuu nädal ja Sünnitusmajade Fond

on 03.12.2021

Ja ongi märkamatult kätte jõudnud detsembrikuu! Nagu eelmisel, nii on ka sel aastal detsembrikuu SmartAccountsis heategevuskuu. Oleme välja valinud neli organisatsiooni, kellele sel aastal annetuse teeme ning keda ka Sulle, hea lugeja, igal nädalal tutvustame. Need organisatsioonid esindavad kõik selliseid valdkondi, mis meie jaoks on olulised ning mida toetada soovime.

Meie jõulukuu esimese nädala heategevusorganisatsioon on Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfond.

 

Sünnitusmajade Fond

Sünnitusmajade Fond (endise nimega Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfond SA) asutati juba 2000.aastal. Fondi missioon on sõna otses mõttes aidata alustada elu. Nimelt panustab fond igapäevaselt sellesse, et sünnitusosakondadel üle Eesti oleks olemas innovaatilised seadmed, mis aitaksid beebisid juhul, kui nad peaks abi vajama. Lisaks sellele investeeritakse tugiteenustesse ning koolitustesse. Eesmärk on see, et olenemata, millises Eestimaa osas tita sünnib, oleks tal kõikjal olemas võrdselt turvalised võimalused elu alustamiseks.

 

Toetajate abiga

Toetajate kaasabil on fond teinud ära väga suure töö. Näiteks soetati alles selle aasta septembris Järvamaa haigla sünnitusosakonnale uus KTG-monitor. Lisaks sellele, et seade on äärmiselt vajalik ja innovaatiline, on see ka sünnitaja jaoks mugav. Nimelt ei pea ema enam olema aparaadi küljes kinni, vaid saab rahulikult ringi liikuda.

Veel on fondi abil saanud imikute elustamislauad Kuressaare ja Hiiumaa haiglad. Ja need on vaid mõned näited sellest pikast ja tänuväärsest tööst.

 

Kuidas aidata?

Mida rohkem annetajaid, seda rohkem saab fond aidata sünnitusosakondi üle Eesti, et luua beebide ja perede jaoks turvalisemat keskkonda. Annetada saab kas otseannetuse teel või siis hoopis Eesti kunsti soetades.

Nimelt on Eesti kunstnikud, fotograafid ja muusikud projekti “Kunst aitab alustada elu” raames annetanud oma teoseid, mille müügist saadud kogutulu läheb fondi toetuseks. Kinkides endale või miks mitte ka sõbrale või koostööpartnerile pildi või muu teose, toetad fondi ning beebide turvalist sündi. Töid saab soetada annetuskeskkonna veebipoes

Meie annetame ja kutsume ühtlasi üles ka kõiki teisi annetama või soetama Eesti kunstnike imelisi töid, et toetada nii olulise ja tänuväärse fondi jätkusuutlikku tegevust.

Samuti on mugav viis on annetus teele saata www.armastanaidata.ee keskkonna kaudu.

Aitäh ja ilusat jõuluaja algust!

 

SmartAccountsEsimene jõulukuu nädal ja Sünnitusmajade Fond

Related Posts

Take a look at these posts