juulikuu uuendused

Juulikuu uuendused

on 26.07.2022

Juulikuus kolm väiksemat täiendust:

  1. Ajakirjandusväljaannete uus käibemaksumäär 5%
  2. Täiendus dokumentidel informatiivse laoseisu kuvamises
  3. Scoro täiendus

 

Käibemaksumäär 5%

Alates 1.augustist 2022 langetatakse ajakirjandusväljaannete käibemaksumäära üheksalt protsendilt viiele. Seoses sellega on ka SmartAccountsis juures uus käibemaksumäär 5%. Käibedeklaratsioonile lisandub uus rida 2¹, millel deklareeritakse alates augustist 5% määraga maksustatavad toimingud.

Tuletame meelde, et kuigi käibemaksumäär on arvetele valitav juba praegu, hakkab see kehtima siiski alates 01.08.2022. Seega, kui peaks juhtuma, et juulikuusse sisestatakse ekslikult 5% määraga tehinguid, siis neid juulikuu käibedeklaratsioonil ignoreeritakse.

 

Informatiivne laoseisu arvetel

Ühtlustasime laoseisude kuvamise loogika laoseisude aruandes ja arvetel/pakkumistel/tellimustel. Nimelt näitasime seni arvetel/pakkumistel/tellimustel informatiivset laoseisu ümardatuna kahe komakohani, laoseisude aruandes aga kolme komakohani.

Tegime siin väikse täienduse ning nüüd on ka arvetel/pakkumistel/tellimustel laoseisu näha kuni kolme komakohaga.

laoseis

 

Scoro täiendus

Kui siiani toodi Scorost SmartAccountsi vaid tootekood ja toote nimetus, siis nüüdsest jõuab lisaks eelnimetatule rakendusse Scorost ka arverea kommentaari lahtri sisu (ehk ‘Toote või teenusekirjeldus’).

See info lisatakse SmartAccountsis kirjelduse lahtrisse eraldi reana.

 

 

Küsimuste korral

Kirjuta meile info@smartaccounts.eu või helista 660 3303.

Ilusat suve jätku!

 

 

SmartAccountsJuulikuu uuendused

Related Posts

Take a look at these posts