algsaldode sisestamine

Algsaldode sisestamine on imelihtne!

on 18.08.2022

Tarkvara vahetamisel on vajalik sisestada ka algsaldod. Seda tuleb teha selleks, et ettevõtte finantsandmed kajastuks järjepidevalt ka uues tarkvaras. Lisaks algsaldodele on võimalik sisestada saldod ka klientide ja hankijate lõikes. Milleks see hea on?

See võimaldab uues tarkvaras veel tasumata arveid lihtsamini tasutuks märkida või siis ettemakseid tasaarveldada. Iseenesest ei ole saldode sisestamine eraldi klientide/hankijate lõikes otseselt vajalik ja sõltub pigem sellest, milline on kasutaja eelistus.

Kui ettevõttel on kasutusel laosüsteem ning ladu hakatakse kasutama ka SmartAccountsis, siis on kindlasti vajalik sisestada ka laotoodete algsaldod. Enne veel tuleb luua ettevõttele ladu ning importida SmartAccountsi laoartiklite andmebaas. Nii laokaupade algsaldosid kui ka laokaupade andmebaasi on võimalik importida failist.

 

Algsaldod

Algsaldode kande, kus on märgitud kõikide kontode saldod, saab mugavalt sisestada pearaamatu kannete alt (Pearaamat – Pearaamatu kanded – Rohkem – Algsaldod).

Algsaldode kandes saad valida, kas tegu on:

  • äsjaloodud ettevõttega, mis on asutatud osakapitali sissemakseta
  • äsjaloodud ettevõttega, mis on asutatud osakapitali sissemaksega
  • juba varasemalt loodud ettevõttega, kellel eksisteerib raamatupidamise ajalugu

Loen täpsemalt

 

Arvete ja ettemaksete algsaldod

Kui soovid klientide ja hankijate lõikes tasumata arvete saldod lahku lüüa, siis on võimalik seda teha. Saad sisestada iga kliendi ja hankija lõikes temaga seotud arved ja ettemaksed. Selliselt on edaspidi mugavam teha tasaarveldusi ning ka arveid tasutuks märkida.

Arvete ja ettemaksete algsaldode sisestamisel kontrollitakse ka sisestatud summade kattuvust otse kontodele sisestatud saldodega (ettemaksed, tasumata arved). Kui algsaldod pole eelnevalt sisestatud või lahknevus esineb mõnel muul põhjusel, siis antakse faili üleslaadimisel sellest kasutajale ka teada. Seega tuleb siis üle kontrollida, et algsaldod oleks sisestatud ning et arvete ja algsaldode kandega sisestatud saldod kattuks omavahel.

Klientide/hankijate algsaldod saad failist üles laadida Ost/müük – Kliendid/Hankijad – Rohkem – Algsaldod.

Loen täpsemalt

 

Laoseisude algsaldod

Kui ettevõte kasutab ladu, siis on kindlasti vajalik sisestada laoseisud ka konkreetsete toodete lõikes. Seda on võimalik teha failist importides. Sobivas formaadis faili saab alla laadida Ladu – Laoseisude import lehel.

NB! Eelnevalt impordi süsteemi ka oma laoartiklid – Ost/müük – Artiklid – Rohkem – Impordi.

Loen täpsemalt

 

Küsimuste korral kirjuta meile info@smartaccounts.eu või helista 660 3303.

SmartAccountsAlgsaldode sisestamine on imelihtne!

Related Posts

Take a look at these posts