pangamaksete import

Pangamaksete import

on 18.01.2021

Möödunud nädalavahetusel sulgesime lõplikult SmartAccountsi vana pangamaksete impordi funktsionaalsuse. Me tegime seda põhiliselt sellepärast, et praegune maksete import on oluliselt täpsem ning võimaldab töötada efektiivsemalt, kui vana pangamaksete import seda tegi. Alljärgnevalt selgitame lühidalt veel praeguse maksete impordi eeliseid. 

 

Pangamaksete import on palju täpsem

Võrreldes meie vana maksete impordiga on praegune versioon palju täpsem, tuvastades enamiku tehingutest automaatselt. Täpsuse tagab eelkõige see, et seoseid tehingutega leitakse palju rohkemate reeglite põhjal. 

Juba imporditud read ei kustu enam rakendusest väljalogimisel, lisaks saad samaaegselt üles laadida mitme panga väljavõtte failid.

 

Pangaliidesed

Kui vana maksete importi oli võimalik kasutada ainult pangafailidega, siis praeguse impordiga saab aktiveerida ka pangaliidesed (SEB, LHV ja Swedbank). See muudab töö kindlasti kordades mugavamaks. Kui liides pangaga on aktiveeritud, jõuavad tehingud pangast SmartAccountsi automaatselt.

 

Pangamaksete import ja XML fail

Kui vana import toetas ka CSV formaadis faile, siis meie praegune import toetab ainult ISO XML formaadis faile. Miks? ISO XML formaadis pangakonto väljavõtte fail koostatakse pankades ühtse standardi põhjal, mis tähendab, et see annab võimaluse toetada kõikide Eesti pankade faile. CSV formaadis väljavõtted ei allu aga ühtsele standardile, mis tähendab, et pangad võivad seal muudatusi teha, mille järel fail enam soovitud viisil tulemust ei anna ning tekivad tõrked.

 

Kuidas leida pangast ISO XML fail?

Enim küsimusi on meie kasutajates tekitanud see, kuidas leida ISO XML faili salvestamise võimalus pankades. Mingil põhjusel on osades internetipankades XML faili salvestamine üsna osavalt ära peidetud, kuid sellest hoolimata on see võimalus kenasti olemas. Alljärgnevalt toome välja, kuidas Swedbankis, SEB pangas ning LHV pangast ISO XML faili salvestada:

 

ISO XML faili allalaadimine Swedbankis:

 • Valige ‘Igapäevapangandus > Konto väljavõte’
 • Koostage väljavõte:
  Formaat: lühiformaat
  Näita koondmakse: eraldi
  Näita teenustasud: eraldi
 • Valige ‘Salvesta faili’ ning ISO_XML_052
 • Salvestage fail arvutisse ning laadige SmartAccounts rakendusse.

 

ISO XML faili allalaadimine SEB pangas:

 • Valige ‘Arveldamine > Väljavõte > Väljavõtte eksport’seb xml faili salvestamine
 • Väljavõtte formaat: ISO väljavõte
 • Valige ‘Eksport’
 • Salvestage fail arvutisse ning laadige SmartAccounts rakendusse

 

ISO XML faili allalaadimine LHV pangas:

 • Valige ‘Konto väljavõte’
 • Koostage soovitud perioodi väljavõte
 • Vajutage ‘Salvesta’ ning valige ‘XML’
 • Salvestage fail arvutisse ning laadige SmartAccounts rakendusse

Küsimuste ja ettepanekute puhul kontakteeru meiega info@smartaccounts.eu või telefonil 660 3303.

Share this post:
SmartAccountsPangamaksete import